2.10.2023 Kartanon historia heräsi eloon Avoimien ovien päivänä

  • avoimien-ovien-paiva-perheniemen-opistolla

Avoimet ovet ja Kartanon kahvipöytä avattiin lauantaina ja väkeä oli yli odotusten. Mukana oli niin lapsia kuin vanhuksia sekä ikäpolvia siltä väliltä. Kiinnostuneita vieraita kestittiin upealla kartanoon katetulla kahvipöydällä, jossa Iitin Tiltu, Kaisa Märkjärvi huolehti, että vieraiden kahvikupit täyttyivät. Kauniissa syysilmassa oli hyvä kiertää Perheniemen tunnelmallisessa ympäristössä. Kartanon historia heräsi eloon koulutuspäällikkö Minna Ahtiaisen ja kiinteistöhoitaja Vesa Häyhäsen opastuksella. Muistojen huoneen valokuvamateriaali vuosien takaa kiinnosti monia. Pertti Laaksonen, vuosikurssien 57 - 58 opiskelija ja hallituksen jäsen, valotti opiston tarinaa sekä kuinka opisto on löytänyt nykyisen paikkansa Perheniemessä.
Lisäksi vierailijat saivat päivän aikana jättää toiveitaan opiston tulevaa toimintaa koskien. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin herkkukori, jonka sai onnekkaasti kotiin viemiseksi Salla Anttola. Onnittelut voittajalle!

Kiitos kaikille vieraille kyläkäynnistä, teitte päivästä hienon!

 

avoimet ovet opeastetut kierrokset perheniemi 3  20230930 111001

Opastetut Historian havinaa  -kierrokset keräsivät kiinnostunutta yleisöä kuuntelemaan koulutuspäällikkö Minna Ahtiaista ja kiinteistöhoitaja Vesa Häyhästä.

avoimet ovet muistojen huone perheniemi  avoimet ovet muistojen huone perheniemi 2

Muistojen huoneessa yleisö sai tutustua opiston historiaan Pertti Laaksosen kertomana sekä vanhoihin valokuviin vuosien varrelta.

avoimet ovet avtontapalkinto iitin tiltu  

Salla Anttola vastasi opiston kyselyyn ja oli onnekas arvontavoiton saaja. Onnittelut ja herkkukorin ojensi Iitin Tiltu, Kaisa Märkjärvi. 

kartanon piirustus perheniemen opisto

Kartanon vanha rakennuspiirustus.