8.3.2018 Perheniemen opiston toiminnassa näkyy ekologisuus ja luonnonläheisyys


Vesi

Perheniemen opistossa käytettävä vesi on lähdevettä, jonka laatua seurataan Kymen Ympäristölaboratorio Oy:n tutkimien näytteiden avulla.

Jätevesi

Perheniemen opiston jätevesien puhdistaminen tapahtuu Saksassa kehitetyn ympäristöystävällisen juurakkopuhdistamon avulla, jonka maasuodattamon kasveina käytetään saksalaista järviruokoa.

Sähkö

Perheniemen opistolla käytettävä sähköenergia tuotetaan 100% tuulivoimalla. Se on vähäpäästöistä ja uusiutuvaa, Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa.

Lämmitys

Perheniemen opiston kaikkien kiinteistöjen lämmitykseen tarvittava energia tuotetaan hakelämmitysjärjestelmän avulla. Hake on metsästä saatavaa puhdasta, kotimaista ja uusiutuvaa paikallista raaka-ainetta, bioenergiaa parhaimmillaan. 

Puutarha

Perheniemen opiston yli 6 hehtaarin tontilla on kymmeniä omenapuita ja viinimarjapensaita, joiden satoa hyödynnetään opiston keittiöllä mm. mehuissa, hilloissa ja jälkiruoissa.

Reilun kaupan koulu

Perheniemen opisto on Reilun kaupan koulu. Tämä arvonimi on myönnetty osoituksena siitä, että koulu on sitoutunut työhön kehitysmaiden viljelijöiden hyväksi käyttämällä Reilun kaupan tuotteita.