« Takaisin

Elämän synty -viikonloppu

Elämän ja erilaisten elämänmuotojen synty on mietityttänyt ihmistä ainakin jo antiikin ajoista alkaen. Selitykset ovat historian kuluessa vaihdelleet. Usein on havaittavissa, että erilaiset, tutkijoiden arvomaailman pohjalta nousevat painotukset ohjaavat tuloksista tehtyjä johtopäätöksiä. Charles Darwinin ajatuksista nousseet tulkinnat ovat olleet vahvasti esillä viimeiset 150 vuotta. Tietomme mm. kemiasta, biokemiasta, soluista ja fossiileista ovat kuitenkin lisääntyneet, ja darwinistiset selitysmallit siksi ovat joutuneet monien huippututkijoiden kritiikin kohteiksi.

Raamattu puolestaan kertoo kaiken syntyneen kaikkivaltiaan Jumalan luomistyön pohjalta. Molemmat ajattelutavat perustuvat viime kädessä uskoon. Tukevatko tutkimushavainnot enemmän älyllistä suunnittelua vai aineen, ajan ja sattuman synnyttämää evoluutiota? Kumpi vaihtoehto on luotettavammin perusteltu? Pitääkö luomiseen uskovan kristityn olla tänä päivänä häpeissään? Edistääkö evoluutio kehitystä vai rappeutuuko luonto? Miksi luontoa tulee ”viljellä ja varjella”?
Tällaisten kysymysten äärellä olemme viikonlopun aikana Perheniemessä.

Kurssin opettajina toimivat Matti Junnila ja Lennart Saari.

Matti Junnila on eläinlääketieteen tohtori, elintarviketieteen lisensiaatti. Hän on toiminut kansainvälisessä yhtiössä tutkimustyössä ja praktisoivana eläinlääkärinä. Hän on seurannut vuosia evoluutiokriittistä keskustelua, mihin oma koulutus antaa erittäin hyvän pohjan. Asiaan paneutumisen ensisijaisena motiivina ollut lisätä ymmärrystä teemasta pyrkien erottelemaan sen, mitä tiedetään ja mikä on puolestaan tarinaa.
Lennart Saari on maatalous- metsätieteiden tohtori, riistanhoitotieteen dosentti Helsingin yliopistossa.
Hän on opiskellut riistanhoitotiedettä ja ympäristönsuojelua. Opiskeluaikana 1970-luvun alussa hän alkoi kyseenalaistaa vallalla olevan naturalistisen selityksen elämän synnystä ja kehityksestä. Jo 1970-luvulta asti Lennart Saari ollut eri yliopistoissa, kouluissa ja seurakunnissa mukana keskusteluissa uskon ja tieteen suhteesta.

Lennart Saari on tuonut Suomeen kristillisen ympäristönsuojelujärjestön A Rochan, jonka kunniapuheenjohtaja hän on. Hän on kirjoittanut ympäristönsuojelusta kirjan "Haavoitettu planeetta" ja esitelmöinyt aiheesta sekä Suomessa että ulkomailla. Pitkäaikainen linnustonseuranta ollut Saaren päätutkimusaiheena sekä Itä-Lapissa että Saaristomerellä, josta viimeksi mainitusta yli 40 vuoden havaintoaineisto. Hän on ohjannut ohjelmaa "Lintumetsä" Radio Deissä lähes 20 vuoden ajan.

Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy lauantaina klo 16.00 sisältäen 10 tuntia opetusta.

Hinta:

Opetus 92 €, opiskelijoille -20 % alennus
Täysihoitopaketti 39 € (sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja ruokailut)
1 hh varattavissa lisämaksusta 27 € (varausjärjestyksessä)
Ruokailupaketti ei-majoittuville 15 € (sis. alkukeiton, lauantain lounaan ja päiväjuoman)

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia tällä sivulla kohdassa "Lähetä ilmoittautuminen tästä" tai puhelimitse opiston toimistoon p. 05 7574 100. Lisätietoja voi kysyä toimistosta.

Alkaa

5.2.2021

Päättyy

6.2.2021

Lähetä ilmoittautuminen tästä