« Takaisin

Yhteys mahdollisuutena ja haasteena

’Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, että teillä on keskinäinen rakkaus’

Jeesuksen sanat haastavat meitä kyvyssämme ja joskus myös halussamme löytää yhteys toisten ihmisten kanssa. Jotta me voimme olla sovussa toisten ihmisten ja Jumalan kanssa, meidän tulee ensin olla sovussa itsemme kanssa. Meidän tulee osata arvostaa omaa erillisyyttämme ja ainutlaatuisuuttamme, jotta me voimme arvostaa toisten ihmisten erillisyyttä ja ainutlaatuisuutta. Tällöin toinen ihminen on ihminen, jonka kanssa voimme kokea osallisuutta ja Jumalan valtakunnan todellisuutta tässä maailmassa.

Uskomme Jeesukseen voi kasvaa täyteen mittaansa ainoastaan suhteessa toisiin ihmisiin. Yhteys ja osallisuus on mahdollista silloin, kun olemme turvassa. Jumala on tehnyt tämän mahdolliseksi. Hän on antanut meille armonsa ja rauhansa meidän vuoksemme – yhteyden vuoksi.

Kristuksen ruumiin kipuiluissa on paljolti kyse yhteyden katkeamisesta suhteissamme. Kohtaamattomasta kipeydestämme nousevat konfliktit ja kyvyttömyytemme palata loukkaantumistemme jälkeen yhteyteen synnyttää meissä häpeää ja kärsimystä, joka näyttäytyy sekä jumalasuhteessamme että ihmissuhteissammekin. Nykypäivän konflikteissa aktivoituvat varhaisten kasvuvaiheidemme kipeät vuorovaikutusmallit, traumapohjaiset uskomukset itsestämme, toisista ihmisistä ja Jumalasta sekä näihin uskomuksiin perustuvat käyttäytymismallit. Siksi ristiriitojen synnyttämä häpeä vie meitä yhä kauemmaksi yhteydestä, omasta sisimmästämme, toisistamme. Usein myös kauemmaksi Jumalasta.

Jumalan suunnitelma on, että seurakuntana olemme yhtä, opettelemme kääntymään toinen toisemme puoleen kipeissäkin kohdissamme. Kipeyksissämmekin olemme Kristuksen ruumiin jäseniä. Meidän ei tarvitse selvitä yksin.

Viikonlopun aikana
• tutkimme yhteyden edellytyksiä, mahdollisuuksia ja haasteita
• yhteyden särkymisen taustoja ja yhteyden ennalleen asettamisen edellytyksiä
• teemme löytöretkeä oman sydämen yhteyden vahvistamiseksi
• rakennamme keskinäistä yhteyttä turvallisissa rajoissa ja puitteissa
• voimme oivaltaa ja löytää uutta Jeesuksen kehotuksen mukaisesta yhteyden salaisuudesta
• voimaannumme keskinäisessä yhteydessä ja Jumalan läsnäolossa

Kurssi alkaa perjantaina klo 10.00 ja päättyy lauantaina klo 15.15 sisältäen 15 tuntia opetusta.

Kouluttajana Tarja Vilppola, Master of Arts in Psychotherapy (IPSICC/IATA, Tanska) kätilö, seksuaaliterapeutti, sielunhoitoterapeutti.

Hinta:

Kurssimaksu 165 €
Täysihoitomaksu 60 € (sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin sekä ruokailut aloituspäivän aamukahvista/-teestä päätöspäivän päiväkahviin/-teehen)
1 hh varattavissa lisämaksusta 27 € (varausjärjestyksessä)
Ruokailupaketti ei majoittuville 29 € (sis. aloituskahvin/-teen, lounaat ja päiväkahvit/-teet sekä perjantain päivällisen)

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen 22.3.2021 mennessä tällä sivulla kohdassa "Lähetä ilmoittautuminen tästä" tai opiston toimistoon p. 05 7574 100. Lisätietoja koulutuksesta saa opiston toimistosta.

Alkaa

16.4.2021

Päättyy

17.4.2021

Lähetä ilmoittautuminen tästä