« Takaisin

Hyvinvointiseinä terapeuttisena työkaluna

Hyvinvointiseinä on ihmisen mielessä oleva psyykkinen rakenne, joka auttaa ihmistä erottamaan menneisyyden ja nykyisyyden toisistaan. Mitä vahvempi tämä mielensisäinen rakenne on, sitä ehyemmin, itseohjautuvammin ja reaaliaikaisemmin ihminen voi toimia, ja sitä suurempaa eheyttä hän kokee niin henkilökohtaisessa elämässään kuin ihmissuhteissaankin. Kun ihminen voi hyvin, hän on yhteydessä itseensä ja resursseihinsa. Hän voi olla oma itsensä ja levätä suhteissaan itsensä, toisen ihmisen ja Jumalansa kanssa.

Hyvinvointiseinä voi ihmisen tilanteesta riippuen olla ohut, paksu tai jotain tältä väliltä. Kaikki resurssimme vahvistat hyvinvointiseinäämme, kun taas stressitekijät nakertavat ja heikentävät hyvinvointiamme. Oleellista on tiedostaa, että vaikka emme voi valita kaikkia olosuhteitamme, voimme aina jollain tapaa vaikuttaa itse tilanteeseemme ja hyvinvointiimme.

Hyvinvointiseinäopetus perustuu Norjassa toimivan traumapsykologi Judit van der Weelen kehittämän The Inner Wall- metafooran ja -työkalun soveltamiseen. Keskeinen ajatus on, että lisäämällä hyvinvointiaan aktiivisesti, ihminen voi parantaa vaikutusmahdollisuuksiaan ja toimintakykyään omassa elämässään ja suhteissaan toisten kanssa. Hyvinvointiseinä -idea voi toimia niin konkreettisena terapeuttisena työkaluna kuin asiakkaan ja terapeutin itseoivalluksen välineenä.

Teoriaopetuksen lisäksi pohdimme hyvinvointiseinän paksuuden ja ihmisen ”katkoviivaisuuden” välisiä yhteyksiä, sekä mietimme konkreettisia keinoja osallistujien oman hyvinvointiseinän vahvistamiseksi ja samalla työhyvinvoinnin lisäämiseksi.

Koulutus alkaa perjantaina klo 10 ja päättyy lauantaina klo 15.15 sisältäen 15 opetustuntia.

Kouluttajana Tarja Vilppola, IPSICC-psychotherapist (Tanska), seksuaaliterapeutti, RE-sielunhoitoterapeutti ja kätilö

Perjantai-iltana mukana myös Jyri Nissilä, musiikin maisteri, diplomi klarinetisti, diplomi kapellimestari, IPSICC-opiskelija (IPSICC on International Psyckhotherapeutic School In Christian Culture, Tanska)

Koulutuksen hinta:
Opetus 160 €
Täysihoitopaketti 50 € (sis. majoituksen 2-3 hh omin lakanoin sekä ruokailut
aloituspäivän aamukahvista päätöspäivän päiväkahviin).
Ruokailupaketti ei majoittuville 24 € (sis. aloituskahvin, lounaat ja päiväkahvit sekä lauantain päivällisen)

Ilmoittautuminen & tiedustelut:
Viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.
Nettisivujen ilmoittautumislomakkeen voi täyttää kohdassa "Ilmoittaudu tästä".

Tiedustelut joko 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com

Katso kurssin peruutusehdot tästä.

Alkaa

20.4.2018

Päättyy

21.4.2018

Laajuus

15 t

Ilmoittaudu tästä