« Takaisin

Sisäisen eheytymisen retriitti

Sisäisen eheytymisen teemalla toteutettava hiljaisuuden retriitti on kaikille täysi-ikäisille avoin, viikonlopun mittainen mahdollisuus sitoutua hiljaisuuteen ryhmässä. Retriitissä saat levätä, miettiä ja kuunnella omaa sisintäsi. Retriitti antaa hyvät mahdollisuudet henkiseen ja hengelliseen rakentumiseen. Se sopii useimmille ihmisille, mutta jos elämässäsi on juuri meneillään voimakas kriisi, retriitti on hyvä siirtää tasaisempaan elämänvaiheeseen.

Yhteinen hiljaisuus luo yhteyden kokemuksen. Sinun ei tarvitse ottaa roolia, suorittaa tai hakea kontaktia. Hiljaisuudessa elämän yksinkertaisuus ja pyhyyden kokemus saavat tilaa. Hiljaisuutta rytmittävät yhteiset rukoushetket, virikepuheet, mietiskelyhetket ja ruokailut. Väljä päiväohjelma vapauttaa luonnollisen rytmin löytymistä. Ohjaajilla on viikonlopun aikana rajattu mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun ajanvarausten mukaan.

Jokaisella osallistujalla on oma huone, kirjallisuutta saatavilla sekä mietiskelytiloja käytettävissä. Perheniemen opiston muu toiminta on suunniteltu siten, että retriittivieraat saavat tarvitsemansa hiljaisen tilan mm. ruokailuissa ja majoituksissa. Opiston ympäristö tarjoaa mahdollisuuden liikkua ja hiljentyä luonnon keskellä.

Retriitti alkaa perjantaina klo 18, jota ennen on keittopäivällinen, ja päättyy sunnuntaina klo 14. Kokoaikainen läsnäolo on välttämätöntä.

Ohjaajat

Retriitin ohjaajina toimivat Marita ja Kari Hietala, jotka ovat valmistuneet Hiljaisuuden ystävät ry:n Retriitinohjaajakoulutuksesta.

Kari on psykiatrinen sairaanhoitaja, sielunhoitoterapeutti (2011 Perheniemi) ja hänellä on teologian BA-tutkinto. Hän toimii vapaaehtoisena seurakunnan ystäväpalvelussa ja valtakunnallisesti kristillisiin arvoihin pohjautuvissa vapaaehtoistehtävissä. Hänellä on kokemusta mm. avioparileirien ohjaamisesta ja mielenterveyskuntoutujien vierellä kulkemisesta. Hän on suorittanut logoterapian perusteet -opinnot.

Marita on työterveyspsykologi, psykoterapeutti, EMDR-terapeutti ja työnohjaaja ja hänellä on teologian MA-tutkinto. Marita on toiminut psykologina yli neljänkymmenen vuoden ajan. Hän on ACC:n hyväksymä kristitty psykoterapeutti ja perehtynyt viimeisimmäksi psykofyysiseen työotteeseen.

Hinta

Retriitin kokonaishinta on 295 €, mikä sisältää täysihoidon yhden hengen huoneessa.

Ilmoittaudu viimeistään 7.4.2024.

Ilmoittautuminen ilmoittautumislomakkeella tai p. 05 7574 100, opisto@perheniemi.com.

Tervetuloa kokemaan yhteyttä, lepoa ja rauhaa Luojan kämmenellä Hyvän Paimenen seurassa!

Alkaa

19.4.2024

Päättyy

21.4.2024

Lähetä ilmoittautuminen tästä