« Takaisin

Häpeästä vapauteen -viikonloppu

Jos häpeän tunne on  liiallista,  saatamme käyttäytyä tavalla, joka saa meidät voimaan huonosti. Liiallinen häpeä voi saada meidät peittelemään itseämme, luonnettamme tai jopa vahvuuksiamme. Joku voi kantaa kohtuutonta vastuuta suorittaen toimia ja tehtäviä – niitäkin, jotka eivät ole hänen vastuullaan. Toinen saattaa tehdä kaikkensa muiden hyvinvoinnin eteen niin, että kaikilla olisi hyvä olla. Joku ”pelastaa” tilanteen kuin tilanteen huumorilla, joku vetäytymällä sivuun. Verhoudumme roolien taakse, koska pelkäämme hylätyksi tulemisen, merkityksettömyyden, arvottomuuden tai ulkopuolisuuden tunnetta.

Häpeästä vapauteen -viikonlopun tavoitteena on, että tiedostat elämääsi rajoittavia rooleja, alat vapautua epäterveestä häpeästä, löydät aitoa itseäsi ja vahvuuksiasi sekä rohkaistut elämään näköistäsi elämää. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, myös täydennyskoulutukseksi ihmissuhdetyössä toimiville.

Ohjelmassa on luentoja, taideterapeuttista työskentelyä sekä psykodraamaa, jotka soveltuvat hyvin aiheen käsittelyyn.  Näiden menetelmien käyttämisestä on saatu erittäin hyvää palautetta.  

Psykodraama on toiminnallinen menetelmä, jossa oman elämän suhteita voidaan tarkastella näyttämöllistämisen avulla, rooleja ottamalla.  Tarkoitus ei ole näytellä, eikä sitä taitoa siis tarvita.  Osallistuminen voi olla yleisönä sivusta seuraamista tai se voi olla päähenkilönä tai apuhenkilönä olemista.  Jokainen voi itse valita, miten osallistuu.  Psykodraamaohjaaja  ohjaa draamaa  ja vastaa siitä.  

Viikonloppu alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 14 sisältäen 15 tuntia ohjattua toimintaa. 

Kouluttajina aiheen asiantuntijat

Teuvo Timisjärvi (sielunhoitoterapeutti ACC, työnohjaaja, kouluttaja, KTM)
Sirkku Timisjärvi (sielunhoitoterapeutti ACC, esh-kätilö, ekspressiivinen taideterapeutti, Ihminen tavattavissa–terapeutti ®, psykodraamaohjaaja)
Eija Porspakka (sairaanhoitaja, Positiivisen psykologian asiantuntija, valmentaja, kouluttaja, yrittäjä - Duurissa).

Lue kouluttajien tarkemmat esittelyt sivun alaosassa. 

Viikonlopun ohjelma

Perjantai 27.1.

16.30–17.45    Ilmoittautuminen, majoittuminen ja keittopäivällinen
18.00–20.00   Tervetuloa  & Tullaan tutuiksi
                                Mitä häpeä on ja kuinka yritämme selviytyä siitä?
20.00-                 Iltapala

Lauantai 28.1.

8.00–9.00         Aamiainen
9.00–12.00      Häpeä ihmissuhteissa - Luento & Psykodraama
12.00–13.00   Lounas
13.30–15.00   Häpeästä vapauteen – Luento & Psykodraama
15.00–15.30   Päiväkahvi & -tee
15.30–17.00   Häpeästä vapauteen - Luento & Psykodraama
17.00–17.45   Päivällinen
17.00–19.00   Saunat
19.30–20.30   Illanvietto
 20.30–               Iltapala

Sunnuntai 29.1.

8.00–9.00         Aamiainen
9.00–12.00      Häpeästä vapauteen - Taideterapia
12.00–13.00   Lounas
13.00–14.00   Yhteydessä -Lopputilaisuus
14.00–14.30   Päätöskahvi & -tee

Kurssiviikonlopun hinta
  • Opetus 148 €
  • Täysihoitopaketti 84 € (sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja kaikki ruokailut)
  • Yhden hengen huoneesta lisämaksu 34 € (varausjärjestyksessä)
  • Ruokailupaketti ei-majoittuville 32 € (sis. aloituskeiton, lounaat ja päiväkahvit/-teet)
Vielä ehdit, kun ilmoittaudut pian!

Voit ilmoittautua sähköisellä lomakkeella tai p. 05 757 4100 tai sähköpostilla: opisto@perheniemi.com.  

Lämpimästi tervetuloa!

 
Kouluttajatiimin saamaa palautetta kurssista

"Luennot avasivat asioita, sai olla tehtävissä, keskusteluissa oma itsensä, kuulla toisten kokemuksia, tuntemuksia. Konkreettisia  apuvälineitä sai tilanteista ja luennoista. Kohdattiin ihminen ihmisenä ja oli lämmin sekä turvallinen olo koko viikonlopun ajan. Psykodraama oli itselle todella avaava ja oivaltava juttu  silloinkin kun ei ollut pääroolissa. Sai kuulla toisten kokemuksia oivalluksia, ja ne avasivat myös itselle uusia näkökulmia. Ohjelma, sisältö huippuhyvä, jatkokurssi olisi hieno kokemus." 

Eija Porspakka

eija porspakka

"Iloitsen, kun saan avata monenlaisia ovia, kuulla erilaisia tarinoita, nähdä erilaisia paikkoja ja tutustua erilaisiin ihmisiin. Olen oppinut parhaimmat läksyni epätasaisella ja karikoissa. Kompastellessa olen huomannut elämän haurauden ja kauneuden. Haasteissa olen löytänyt uusia mahdollisuuksia. Pienikin toivon siemen on opettanut rohkeutta elää itseni näköistä elämää. Armo on tuonut vapautta elää keskeneräisenä. Näiden asioiden lisäksi elämäni timantteja ovat perhe ja ystävät. Olen kiitollinen, että saan työssäni auttaa ja tukea erilaisia ihmisiä heidän omalla, spesifillä matkallaan. Fransiskus Assisilaisen (1181-1226) sanoin ”Yksi ainoa auringonsäde riittää hävittämään miljoonia varjoja.”  - Duurissa

Sirkku Timisjärvi

sirkku timisjaervi

"Kuvassa näkyy kaksi harrastustani. Meri on minulle tosi tärkeä ja taustalla pitäisi siintää vapaa-ajan asuntomme ikkunasta näkyvä merenlahti. Chihuahuoita minulla ja miehelläni on kaksin kappalein. Neljä aikuista lasta ovat jo lentäneet pesästä. Tyhjää tilaa isoon taloon on tullut täyttämään yli yhdeksänkymppinen isäni. Hoidan myös Alzheimeria sairastavan tätini asioita. Harrastuksia ei juuri ehdi olla, ellei sellaisiksi lueta terapiaopintojani ja -töitäni, joita teen osa-aikaisen kätilön työni ohella.  Viimeisimpänä olen valmistunut psykodraamaohjaajaksi. Olen sen vaikuttavuudesta erittäin innostunut.  Mielessä siintää sairaalamaailmasta luopuminen. Olemme mieheni kanssa jo ottaneetkin yrittäjän askeleita auttaaksemme ihmisiä löytämään omaa minuuttaan viikonloppukursseilla. Haluan jakaa oivalluksiani muutoksen tiellä muillekin."

Teuvo Timisjärvi

teuvo timisjaervi

"Pikkupoikana minua kiinnosti kovasti, miten eri koneet ja laitteet toimivat. Miten lentokone pysyy ilmassa, miten autonmoottori toimii? Pohdin myös usein, miksi monien ihmisten elämä ei näyttänyt toimivan hyvin, mukaan lukien oma lapsuuden perheeni. Tämä johti kiinnostukseeni ymmärtää, mitä merkitsee elämän eheys, oman minuuden löytäminen. Tämä on merkinnyt minulle elämän mittaista matkaa; psykologian ymmärtämistä, omaa terapiaa, kouluttautumista terapeutiksi. Erityistesti olen oppinut kuuntelemalla asiakkaitteni kokemuksia."

 Salla Pitkänen

salla pitkanen 246x246

Musiikissa palvelee Salla Pitkänen, joka laulaa ja soittaa. Salla on armoitettu esirukoilija. 

 

Alkaa

27.1.2023

Päättyy

29.1.2023

Laajuus

15 h

Lähetä ilmoittautuminen tästä