« Takaisin

Soikoon kaunis kanteleesi – viisikielisen kanteleen kertaus- ja jatkokurssi

Kurssi on viisikielisen kanteleen kertaus/jatkokoulutus, joka sopii kaikille kanteleen soiton alkeet hallitseville. Kurssilla opetellaan erilaisia säestystapoja, joilla monipuolistetaan perussoittotekniikkaa. Säestyksen lisäksi opetellaan myös helppoja kantelekappaleita, joita voi käyttää esim. seurakunnan hartaushetkissä. Opittuja asioita harjoitellaan viikonlopun aikana pidetyissä rukoushetkissä.

Kurssi sopii kanteleen soiton alkeet hallitseville soittajille. Osallistuja tietää perussoinnut (I-IV-V) ja osaa käyttää niitä säestyksessä. Myös sormijärjestys on hyvä tuntea, mutta sormijärjestystä ei välttämättä tarvitse vielä täysin hallita. Kurssi toimii hyvin myös jatko-osana Virsin lauluin kantelein -kurssille. Kertaamme alkeiskurssilla opittuja asioita: virsien ja Taizé-laulujen säestystä soinnuilla ja näppäillen. Kurssille voidaan ottaa 15 osallistujaa.

Välineet ja materiaalit: Jokainen tarvitsee kurssille virityksensä pitävän 5-kielisen kanteleen. Kanteleen saa tarvittaessa myös lainaksi kurssin ajaksi10 euron hintaan. Kurssilla käytetään kahta kirjasta: Taizé-lauluja ja virsiä 5-kielisellä kanteleella ja Psalmirukouksia runosävelmillä, jotka voi tarvittaessa ostaa kouluttajalta 20 euron hintaan. Mikäli osallistuja on hankkinut perustaidot Virsin lauluin kantelein -kurssilla, hän voi hyödyntää siellä saamiaan kirjasia ja ottaa lisäksi mukaansa alkeiskurssin soitto-ohjelmamonisteen, jos sellainen on vielä tallella.

Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 14 sisältäen 15 tuntia opetusta käytännön harjoituksineen.

Kouluttaja: Maisa Kumpulainen, kanteleensoiton opettaja, pitkäaikainen retriitinohjaaja ja lastentarhanopettaja.

 Maisa ja kantele kurssia varten2     Kantele ja soittokirjat 2021 pienempi2

Hinta:

Opetus 174 €
Täysihoitopaketti 84 € (sis. majoituksen 2-3 hh omin lakanoin ja ruokailut).
1hh varattavissa lisämaksusta 34 € (varausjärjestyksessä)
Ruokailupaketti ei-majoittuville 32 € (sis. alkukeiton, lounaat ja päiväkahvit).

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu ajoissa, viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua kohdasta "Lähetä ilmoittautuminen tästä" tai Perheniemen opiston toimistoon p. 05 7574 100 tai opsito@perheniemi.com.

Lisätiedot Perheniemen opiston toimistosta opisto@perheniemi.com tai p. 05 7574 100.

 

Alkaa

28.10.2022

Päättyy

30.10.2022

Lähetä ilmoittautuminen tästä