« Takaisin

Rukousmusiikin mestarikurssi

Yli kaiken varjeltavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee. Snl 4:23

Elämä lähtee sydämestä – sisältä. Sisältä ohjautuvuudessa on jotain lapsen kaltaista. Se on uteliasta, rohkeaa, kokeilevaa, persoonallista, aitoa ja tunteellista ihmisyyttä. Rukoussoittona se on tila, jossa voi tapahtua pyhän kohtaaminen.

Rukousmusiikki alkaa läsnäolosta ja vastaanottamisesta! Yhteisen rukousalttarin rakentaja pyrkii kuuntelemaan esille nousevia impulsseja Jumalan Hengestä, itsestä ja lähimmäisistä. Hän etsii musiikin uutta luovia ja syviä mahdollisuuksia – jopa sellaisia, joilla Daavid rauhoitti Saulin sydämen (1 Sam. 16:14–23) – tai sellaisia, joilla Jerikon muurit sortuivat (Joos. 6:20).

Kurssin ohjaajana toimii Juhani Aaltonen. Hän on paitsi kuuluisa jazz-muusikko, myös 83 -vuotias ylistys- ja rukousmusiikin veteraani. Hänen työnsä on saanut tunnustusta sekä sekulaarilla että kristillisellä saralla. Tuoreimpana esimerkkinä on hänelle luovutettu Suomen Evankelisluterilaisen kirkon kulttuuripalkinto. Hänen ansioitaan on monipuolinen työ kirkollisissa ja seurakunnallisissa yhteyksissä, ja sokerina pohjalla, nuorempien ohjaaminen rukousmusiikin olemukseen.

Mukana soittamassa on joukko rukousmusiikkiin harjaantuneita ammattilaisia ja harrastajia. Aaltosten kotona on jo vuosien ajan käynyt isompia ja pienempiä ryhmiä ns. ylistysklinikoilla. Kyse on ollut yhteisen laulu- ja soittoimprovisaation opettelusta, mutta sitä tärkeämpää on ollut saada kokea, kuinka helposti tämä musiikin laji luo tilan Pyhälle Hengelle.

Kurssi koostuu Juhani ja Riitta Aaltosen todistuksista ja opetuksista. Lisäksi kuunnellaan yhteiseen soittoon harjaantuneiden demonstraatioita, toteutetaan soittokokeiluja eri kokoonpanoissa ja keskustellaan. Kaikki improvisaation iloisessa ilmapiirissä.  Tärkeä on keskittyä kuulemaan miten instrumentit vuorottelevat – kuinka soittajat kunnioittavat toisiaan – kuinka he ottavat ja antavat tilaa.

Kurssi on tarkoitettu soittajille, jotka haluavat oppia liukumaan tutuista maisemista uusille vesille. Kurssilainen voi olla ammattilainen tai harrastaja, hän voi soittaa orkesterissa, ylistysbändissä tai kotipiirissä – tai vaikkapa vain yksin kotona. Edellytyksenä on uteliaisuus ja halu oppia luopumaan ennalta määrätystä. Kurssilainen on tervetullut ottamaan mukaan oman instrumenttinsa, mutta hän voi osallistujana valita myös pelkän kuuntelemisen.

Jatkoksi suositellaan osallistumista viikonlopun leirille. Siellä musiikilla on keskeinen rooli Jumalan läsnäolon ilmapiirin rakentamisessa. Perjantai-ilta aloitetaan rukousmusiikin virittelyllä. Lauantain ja sunnuntain aikana musiikin yhteinen leirituli jakaantuu jossain vaiheessa kolmeksi nuotioiksi. Kokemuksen mukaan ne ovat olleet erityisen antoisia. Viikonloppua maustaa lääketieteen tohtori Irmeli Schüzin tiedettä sisältävä luento: ”Aivot tarvitsevat ylistystä”.  Viikonloppuna on myös lapsille suunnattuja ylistyspajoja.

Tästä TV7:n linkistä pääset kuuntelemaan lisää Junnun ja Riitan tuoreita ajatuksia.

http://www.tv7.fi/vod/player/65564/?fbclid=IwAR1ZaQIUpk88Pt1wsMkYzoEofqjL2TpqClOjpXVWO5NxiSAiEH2Pr2bNZOc

Kurssi alkaa torstaina klo 12.30, jota ennen lounas, ja päättyy perjantaina klo 16.00.

Hinta:           
  • 110 € täysihoitopaketti to-pe: majoitus 2-4 hh omin liinavaattein sekä kaikki ruokailut
  • 91 € ilman majoitusta (sis. lounaat, päiväkahvin/-teen sekä torstai-illan päivällisen)

Mestarikurssille osallistuvien toivotaan jatkavan Ylistyksen leiritulilla viikonlopun ajan. Mikäli osallistut myös Ylistyksen leiritulille, hinta on yhteensä 210 €, sisältää täysihoidon, 160 € ilman majoitusta.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Kurssi alkaa 8.8.2019 - kurssilla on vielä tilaa! Voit vielä ilmoittautua kurssille tällä sivulla kohdassa "Ilmoittaudu tästä" tai opiston toimistoon, p. 05 7574 100 (ark. klo 10-15).

Lisätiedot käytännön asioissa opisto@perheniemi.com tai 05 7574 100. Kurssin sisältöä koskevat lisätiedot juhani.aaltonen@dlc.fi

Alkaa

Päättyy