« Takaisin

Tilkkutöitä taiteen inspiroimana – kurssi

Innostu ompelemaan tilkkutöitä taiteen inspiroimana!

Tulevan kesän aiheet kumpuavat taiteen kuvista, väreistä ja henkilöistä. Tilkkutöihin voit hyödyntää jotain taidekuvaa; ottaa siitä jonkin idean, jäljitellä sommittelua tai valita värejä. Taide on lainannut tilkkutöistä, nyt tehdään se toisinpäin. Ota haaste vastaan ja kokoa kollaasia Frida Kahlosta. Valitse värejä ja leikkaa kuvioita Matissen tai Mondrianin mukaan. Tikkaa tilkuista Hovinaisten pukuja.

Kurssilla sovelletaan eri tilkkutekniikoita ja opetellaan myös uusia asioita: Applikaatiota eri tavoin, vapaata vanutikkausta uusin kuvioin ja koneiden kuviotikkejä hyödyntäen. Tilkkumalleina käsitellään mm. halki-poikki -kaitaleompelut, ruusut ja tropiikinkukat, hirsimökkiä viksin vonksin, ympyröitä ja kaaria sekä monta muuta tapaa tilkkujen ompeluun.

Kurssin aikana ompelet tilkkutöitä oman kiinnostuksesi mukaan. Voit toteuttaa taidekuvan seinätekstiiliksi, tehdä blokeista käteviä pussukoita, kasseja yms. käyttötuotteita tai kokeilla mallitilkkuja ja suunnitella suuria.

Kurssi on suunnattu tilkkutyön harrastajille, opettajille sekä ohjaajille. Kurssille voidaan ottaa 14 opiskelijaa.

Kurssi alkaa maanantaina klo 12.30 ja päättyy perjantaina klo 14 sisältäen 32 tuntia opetusta. Opetusta on päivittäin klo 9.00 – 16.45 jaksottuen eri opetusaiheisiin. Opistossa voi vapaasti työskennellä iltamyöhään.

Opetusohjelma muodostuu ryhmän ja jokaisen oman työvaiheen/taitotason sekä ryhmän toiveiden mukaan. Kurssin päiväkohtainen ohjelma (sis. taideaiheet ja tilkkutyöt) ja materiaalilista, ”mitä kurssille mukaan”, lähetetään ilmoittautuneille ennen kurssia.

Kurssin opettajana on Ulla Meskanen (Ask.Ohj. FM) käsityöaineiden opettaja Helsingin työväenopistosta. E-mail: ulla.meskanen@edu.hel.fi.

Hinta:

Opetus 230 €
Täysihoitopaketti 150 €
(sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja ruokailut)
Ruokailupaketti ei-majoittuville 70 €
(sis. lounaat ja päiväkahvit)

Ilmoittautuminen
KURSSI ON TÄYNNÄ. Voit ilmoittautua varasijalle 15.5.21 mennessä puh. 05 7574100, opisto@perheniemi.com tai tällä sivulla kohdassa "Lähetä ilmoittautuminen tästä".

Voit kysyä lisätietoja opiston toimistosta puh. 05 7574100 tai opisto@perheniemi.com.

 

Alkaa

28.6.2021

Päättyy

2.7.2021

Lähetä ilmoittautuminen tästä