« Takaisin

Tilkkutöitä taiteen inspiroimana –kurssi

Innostu ompelemaan tilkkutöitä taiteen inspiroimana!

Tulevana kesänä jatkuvat taiteen teemat tilkkutöissä; kuvataiteista poimitaan värejä, muotoja ja aiheita. Kurssilla käsitellään moderneja malleja ja vapaasti leikattavia tilkkublokkeja. Kokeile pitkien kaitaleiden leikkaamista puolikaareviin tai sukkulan muotoisiin malleihin. Sommittele näitä tilkkupaloja abstraktin taiteen tavoin värejä yhdistellen. Optisia illuusioita luo muutamalla värisävyllä ja tilkkublokkeja ommellen.

Kurssilla tutustutaan mm. Paul Kleen, Hilma Af Klintin, Escherin, Hunderwasserin ja van Goghin taiteisiin, joita on toteutettu eri tilkkutekniikoilla. Tikkaamisessakin voi hyödyntää teoksissa käytettyjä viivakuvioita ja muotoja. Toteuta kurssilla oma ideasi tai mielitietty taiteen kuvasi. Tee sisustustekstiileitä, laukkua tai torkkupeittoa oman valinnan mukaan.

Kurssin aikana on mahdollisuus kangastilkkujen ”maalaamiseen” oikeaan värisävyyn aurinko- ja roisketekniikoilla. Työstetään myös aiemmin tehtyjä blokkeja kollaasimaisesti yhdistellen ja ommellen.

Kurssi on suunnattu tilkkutyön harrastajille, opettajille sekä ohjaajille. Kurssille voidaan ottaa 14 opiskelijaa.

Kurssi alkaa maanantaina klo 12.30 ja päättyy perjantaina klo 14 sisältäen 32 tuntia opetusta. Opetusta on päivittäin klo 9.00 – 16.45 jaksottuen eri opetusaiheisiin. Opistossa voi vapaasti työskennellä iltamyöhään. Tarkempi opetusohjelma muodostuu ryhmän ja jokaisen oman työvaiheen ja taitotason mukaan. 

Kurssilaisille lähetetään ennen kurssia kutsukirje, jossa on päiväkohtainen ohjelma (sisältää taideaiheet ja tilkkutekniikat) ja tarvittavien materiaalien lista ”mitä kurssille mukaan”.

Kurssin opettajana on Ulla Meskanen, askartelunohjaaja, FM, käsityöaineiden opettaja Helsingin työväenopistosta  (E-mail: ulla.meskanen@edu.hel.fi).

Hinta:

Opetus 240 €
Täysihoitopaketti 170 €
(sis. majoituksen 2 hh omin lakanoin ja ruokailut)
1 hh lisämaksu 68 € (varausjärjestyksessä)
Ruokailupaketti ei-majoittuville 79 € (sis. lounaat ja päiväkahvit)

Ilmoittautuminen puh. 05 7574100, opisto@perheniemi.com tai nettisivujen lomakkeen kautta. Kurssi on jo täynnä, mutta voit ilmoittautua varapaikoille!

Voit kysyä lisätietoja opiston toimistosta puh. 05 7574100 tai opisto@perheniemi.com.