« Takaisin

Virsin lauluin kantelein - viisikielisen kanteleen alkeiskurssi

Kurssilla perehdytään viisikielisen kanteleen käyttöön retriittien ja hartaushetkien säestyssoittimena sekä varhaiskasvatuksessa. Tutustutaan kouluttajan kehittämään psalmirukouslauluun, jossa suomalainen runosävelmä yhdistyy psalmirukouksiin. Kanteleen säestys tukee ja syventää tätä trokee poljentoon perustuvaa rukouslaulua, joka etenee esilaulajan ja seurakunnan laulun vuorotteluna.

Kurssilla opetellaan helppoja kantelekappaleita. Aikaisempaa musiikki- tai soittotaitoa ei tarvita. Jokainen osallistuja tarvitsee virityksensä pitävän 5-kielisen kanteleen. Tarvittaessa kanteleen saa myös lainaksi kurssin ajaksi 10 euron hintaan.

Opetusmateriaalina käytetään soitto-ohjemonisteita, kahta kirjasta: Taizé-lauluja ja virsiä 5-kielisellä kanteleella sekä Psalmirukouksia runosävelmillä, jotka sisältyvät kurssimaksuun.

Kurssi on suunnattu kanttoreille, retriittityötä tekeville, varhaiskasvatuksen ohjaajille ja kaikille kiinnostuneille.

Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 14 sisältäen 15 tuntia opetusta käytännön harjoituksineen.

Kouluttajana toimii Maisa Kumpulainen, kanteleensoiton opettaja, pitkäaikainen retriitinohjaaja ja lastentarhanopettaja. Sisältöä koskevat tiedustelut maisakum (at) gmail.com tai 0415034770.

Kuva Maisa Kumpulainen2

Hinta:

Opetus 158 €, sisältää opetusmateriaalin
Täysihoito 74 € (sis. majoituksen 2-3 hh omin lakanoin ja ruokailut). 
Ruokailupaketti ei-majoittuville 27 € (sis. aloituskeiton, lounaat ja päiväkahvit).

Ilmoittautuminen ja tiedustelut:

Ilmoittautumiset viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua verkkosivustolla kohdassa "Ilmoittaudu tästä" tai p. 05 7574 100.

Tiedustelut opisto@perheniemi.com tai p. 05 7574 100.

Alkaa

Päättyy

Laajuus

15 t