« Takaisin

Virsin lauluin kantelein - viisikielisen kanteleen alkeiskurssi

Kurssilla perehdytään viisikielisen kanteleen käyttöön säestyssoittimena retriiteissä ja hartaushetkissä sekä tutustutaan kouluttajan kehittämään psalmirukouslauluun, jossa suomalainen runosävelmä yhdistyy psalmirukouksiin. Trokee-poljentoon perustuva rukouslaulu etenee esilaulajan ja seurakunnan kertauksen vuorotteluna. Kanteleen säestys tukee ja syventää rukousta ja vuorolaulua.

Kurssilla opetellaan myös helppoja kantelekappaleita, joita voi käyttää esim. hartaushetkissä tai soveltaa seurakunnan muuhun toimintaan mm. varhaiskasvatukseen. Opittuja asioita harjoitellaan viikonlopun aikana pidetyissä rukoushetkissä. Kurssi soveltuu retriittityötä tekeville, seurakunnan työntekijöille sekä henkilökohtaisesti asiasta kiinnostuneille. Kurssin opetusmateriaalina käytetään soitto-ohjemonisteen lisäksi kahta kirjasta: Taizé-lauluja ja virsiä 5-kielisellä kanteleella sekä Psalmirukouksia runosävelmillä. Kirjaset sisältyvät kurssimaksuun.

Kouluttajana toimii Maisa Kumpulainen, kanteleensoiton opettaja, pitkäaikainen retriitinohjaaja ja lastentarhanopettaja.

Aikaisempaa musiikki-/soittotaitoa ei tarvita, mutta jokainen tarvitsee kurssille virityksensä pitävän 5-kielisen kanteleen. Kanteleen saa tarvittaessa myös lainaksi kurssin ajaksi 10 euron hintaan. Kurssille voidaan ottaa 15 osallistujaa.

Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 14 sisältäen 15 x 45 min opetusta käytännön harjoituksineen.

Hinta:

Opetus 158 €, sisältää opetusmateriaalin
Täysihoitopaketti 74 € (sis. majoituksen 2-3 hh omin lakanoin ja ruokailut).
Ruokailupaketti ei-majoittuville 27 € (sis. alkukeiton, lounaat ja päiväkahvit).

Ilmoittautuminen ja tiedustelut:
Kurssi on peruttu.
 

Lisätiedot Perheniemen opiston toimistosta opisto@perheniemi.com tai p. 05 7574 100.

Kurssin sisältöä koskevat lisätiedot opettaja Maisa Kumpulaiselta: maisakum@gmail.com  tai 0415034770.

Kuva Maisa Kumpulainen2

Alkaa

Päättyy

Laajuus

15 t