« Takaisin

Virsin lauluin kantelein - viisikielisen kanteleen alkeiskurssi

Kurssilla perehdytään viisikielisen kanteleen käyttöön säestyssoittimena retriiteissä ja hartaushetkissä sekä tutustutaan kouluttajan kehittämään psalmirukouslauluun, jossa suomalainen runosävelmä yhdistyy psalmirukouksiin. Trokee-poljentoon perustuva rukouslaulu etenee esilaulajan ja seurakunnan kertauksen vuorotteluna. Kanteleen säestys tukee ja syventää rukousta ja vuorolaulua. Kurssilla luodaan kanteleella myös erilaisia äänimaisemia, joiden avulla voi hyvin elävöittää monenlaisia vuorovaikutustilanteita. Opittuja asioita harjoitellaan viikonlopun aikana pidettävissä rukoushetkissä.

Kurssi soveltuu retriittityötä tekeville, seurakunnan työntekijöille, kasvattajille ja opettajille sekä henkilökohtaisesti asiasta kiinnostuneille. Kurssille voidaan ottaa 15 osallistujaa.

Välineet ja materiaalit: Jokainen tarvitsee kurssille virityksensä pitävän 5-kielisen kanteleen. Kanteleen saa myös tarvittaessa lainaksi kurssin ajaksi 10 euron hintaan.

Kurssin opetusmateriaalina käytetään soitto-ohjemonisteen lisäksi kahta kirjasta: Taizé-lauluja ja virsiä 5-kielisellä kanteleella sekä Psalmirukouksia runosävelmillä. Kirjaset sisältyvät kurssimaksuun. Aikaisempaa musiikki-/soittotaitoa ei tarvita; innostus ja halu oppia riittävät.

Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 14 sisältäen 15 tuntia opetusta käytännön harjoituksineen.

Kouluttajana toimii Maisa Kumpulainen, kanteleensoiton opettaja, pitkäaikainen retriitinohjaaja ja lastentarhanopettaja.
Alkeiskurssin käyneet voivat osallistua jatkokurssille 28.10.– 30.10.2022.

Maisa ja kantele kurssia varten    Kantele ja soittokirjat 2021 pienempi

Hinta:

Opetus 174 €, sisältää opetusmateriaalin
Täysihoitopaketti 84 € (sis. majoituksen 2-3 hh omin lakanoin ja ruokailut).
1 hh varattavissa 34 € lisämaksusta (varausjärjestyksessä)
Ruokailupaketti ei-majoittuville 32 € (sis. alkukeiton, lounaat ja päiväkahvit).

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu ajoissa, viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua nettisivujen linkin kautta kohdasta Ilmoittaudu tästä tai Perheniemen opiston toimistoon p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com.

Lisätiedot Perheniemen opiston toimistosta opisto@perheniemi.com tai p. 05 7574 100.

 

Alkaa

30.9.2022

Päättyy

2.10.2022

Laajuus

15 t

Lähetä ilmoittautuminen tästä