« Takaisin

Hengityksestä avaimia psykofyysisiin lukkoihin ja jännityksiin

Korona toi hengityksen uudella tavalla arkemme keskiöön. Kuinka yskitään ja aivastellaan – kuinka käytetään maskeja? Kuinka selviän koettelevasta ajasta? Sairastunko? On paljon uusia, vakavia kysymyksiä. Mutta kuinka voin itse pitää huolta hengityksestäni, ja miten se puolestaan voi auttaa minua?

Hengitys on enemmän kuin happea ja hiilidioksidia! Se oli viimeinen silaus, kun ihminen luotiin. Se on kuin Taiteilijan allekirjoitus taideteoksensa alareunassa! Hengitys voi olla myös rukousta – varsinkin jos se Sanan kautta siihen suuntaan ohjataan. Terapeuttisissa rentousmenetelmissä hengitys on keskeinen väline. Pitkällä aikavälillä se auttaa stressin hallinnassa ja hetkellisesti kehon jännittyneisyyden rauhoittamisessa, esim. sosiaalisesti jännittävissä tilanteissa. Astman ja hyperventilaation hoidossa hengitys on aivan keskeinen. Se on myös erityisen henkilökohtainen itsetuntemuksen väline. Se kertoo elämänhistorian jäljistä kehossa.

Yksilöllinen hengittämisen tapa muodostuu, kun tunneherkkä pallea reagoi elämän olosuhteissa lapsuudesta nykyisyyteen asti. Oletko joutunut kannattelemaan olemistasi? Oletko piilottanut olemisesi pieneen suppuun rintakehän perukoille? Luonnollinen vapaa hengitys on täyttymistä, luovuttamista, antautumista. Se kertoo, voiko kehollisesti luottaa ja antaa elämän tapahtua, vai täytyykö itse koko ajan suorittaa.

Viikonlopun aikana opitaan hengittämisen teoriaa sekä Raamatun että psykofyysisen terapian pohjalta, koetaan eri hengitystapojen vaikutusta ja rukoillaan hengityksessä rentoutuen. Kokemuksen ja yhteisen jakamisen kautta saat avaimia sekä omiin psykofyysisiin lukkoihin ja jännityksiin että välineitä myös auttamistyöhösi.

Kouluttajana toimii Merja Harju, joka on psykofyysisyyteen erikoistunut fysioterapeutti. Taustaltaan hän on liikuntakasvatuksen kandidaatti, joka on täydentänyt opintojaan myöhemmin myös mm. traumojen hoidon kehollisilla menetelmillä, luovalla tanssilla ja sielunhoidolla. Merjalle on tärkeää kehon hengellinen olemus. Hän opettaa aiheesta maanläheisesti sekä luentojen että toiminnallisten harjoitteiden keinoin.

Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 14 sisältäen yhteensä 15 tuntia opetusta. Ota mukaan avoin mieli ja muistiinpanovälineet – varaudu villasukin ja ota mukaasi myös lämpimiä vaatteita.

Lämpimästi tervetuloa!

Hinta

Opetus 138 €
Täysihoitopaketti 74 €, sis. majoituksen 2 hh ja ruokailut
1 hh varattavissa lisämaksusta 27 € (varausjärjestyksessä)
Ruokailupaketti ei-majoittuville 32 € sis. aloituskeiton, lounaat ja päiväkahvit

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua tällä sivulla kohdassa "Lähetä ilmoittautuminen tästä" tai opiston toimistoon puh. 05 7574 100, opisto@perheniemi.com.

Lisätiedot Perheniemen opiston toimistosta.

 

Alkaa

22.1.2021

Päättyy

24.1.2021

Laajuus

15 t

Lähetä ilmoittautuminen tästä