« Takaisin

Terapeuttisen sielunhoidon koulutus musiikkipsykoterapeuttisin menetelmin

Musiikin hoitava vaikutus on tunnettu jo tuhansia vuosia.
 
Tammikuussa 2019 alkaa terapeuttisen sielunhoidon koulutus, jonka painopistealueena on musiikkipsykoterapeuttisten menetelmien hyödyntäminen osana käytännön sielunhoitoterapeuttista työskentelyä.
 
Koulutuksen tavoitteena on antaa sielunhoidollista palvelutyötä tekeville henkilöille terapeuttisia valmiuksia kohdata ja tukea erilaisissa elämäntilanteissa eläviä ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Tavoitteena on hyödyntää monipuolisesti musiikin mahdollisuuksia terapeuttisessa työskentelyssä ja antaa opiskelijoille sekä tietopohjaa että valmiuksia musiikkipsykoterapeuttisten menetelmien käyttämiseen auttamistyössä. Musiikkipsykoterapeuttisten menetelmien teoreettinen ja käytännön opetus toteutetaan koulutuksen internaattijaksoilla. Opetuksesta vastaa Heidi Ahonen kokenut musiikkiterapian professori, Wildfrid Laurier Universityssa, KT, musiikkiterapeutti, vaativan erityistason psykoterapeutti. Voit tutustua Ahosen kirjoittamaan artikkeliin "Lempimusiikki on terapeuttista", jossa hän käsittelee musiikin ja hormonaalisten muutosten yhteyttä.
  
Koulutusta suositellaan terapeuttisen sielunhoidon valmiuksia kaipaaville seurakuntien työntekijöille ja vapaaehtoistyössä toimiville sekä sosiaali- ja terveystoimen tehtävissä toimiville, jotka ovat kiinnostuneita musiikin käyttämisestä auttamistyössä. Koulutus on suunniteltu täyttämään Suomen ACC:n sielunhoitoterapiakoulutuksen kriteerit ja se sisältää psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot.
 
Koulutuksessa yhdistyvät kristillinen ihmiskuva, psykologinen ja psykiatrinen tieto, musiikkipsykoterapeuttisten menetelmien käyttäminen sekä monipuolinen käytännön valmiuksien tukeminen. Kokonaisuus muodostuu luento-opetuksesta, pienryhmätyöskentelystä, toiminnallisista harjoituksista, työnohjatusta asiakastyöskentelystä, kirjallisuudesta, kirjallisista tehtävistä, päättötyöstä sekä opiskelijan omakustanteisesta sielunhoitoterapiasta. 

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena 18.1.2019-7.11.2020 välisenä aikana. Koulutus sisältää 12 kaksipäiväistä lähijaksoa Helsingissä, Pukinmäenaukio 4 B sekä neljä nelipäiväistä internaattijaksoa Perheniemen opistossa Iitissä. Koulutukseen sisältyy myös Suomen ACC:n koulutustapahtumaan ja konferenssiin osallistuminen.
 
Koulutuksen vastuutyöryhmä:
 • Timo Pokki, TT, dosentti, rehtori
 • Tarja Vilppola, IPSICC-psychothetapist (Tanska), Master of Psychotherapy IPSICC / IATA, seksuaaliterapeutti, RE-sielunhoitoterapeutti (ACC) ja esh-kätilö /terveydenhoitaja
 • Pia Grönqvist-Frondelius, traumapsykoterapeutti, työnohjaaja, sairaanhoitaja
 • Aila Lankinen, sielunhoitoterapeutti, työnohjaaja, sosiaaliohjaaja, koulutuspäällikkö
 
Kouluttajina asiantuntijoita mm.
 • Heidi Ahonen, KT, musiikkiterapian professori, musiikkiterapeutti, VET
 • Liisa-Maria Lilja-Viherlampi, KT, musiikin maisteri, musiikkiterapeutti
 • Ritva Belt, LT, lasten psykiatri, VET
 • Saara Kinnunen, sosiaalipsykologi, psykoterapeutti
 • Eva Kanerva, TL, FM, psykoterapeutti, päihdetyön kehittäjä
 • Päivimaria Kuivamäki, kehityspsykologi, lasten psykoterapeutti
 • Kalevi Rautjoki, sielunhoitoterapeutti, sielunhoitoterapiakouluttaja
Koulutuksen aikataulu:
Kevät 2019
18.-19.1.2019
8.-9.2.2019
8.-9.3.2019
3.-6.4.2019, internaatti Perheniemessä
10.-11.5.2019
 
Syksy 2019
21.-24.8.2019, internaatti Perheniemessä
20.-21.9.2019
10.-12.10.2019
27.-30.11.2019, internaatti Perheniemessä
 
Kevät 2020
ACC:n koulutus ja konferenssi tammikuun viimeisenä viikonloppuna
7.-8.2.2020
6.-7.3.2020
24.-25.4.2020 
15.-16.5.2020

Syksy 2020
26.-29.8.2020, internaatti Perheniemessä
2.-3.10.2020
6.-7.11.2020 koulutuksen päätösjakso
 

Tiedustelut & hakeminen   

Hakuaika koulutukseen on päättynyt.

Taustakoulutuksena odotetaan sosiaali- ja terveydenhoitoalan, kirkollisen alan tai kasvatusalan peruskoulutusta. Vaihtoehtoisesti voidaan hyväksyä myös muu soveltuva koulutus ja aiemmin suoritetut riittävät sielunhoidon opinnot.

Nettisivujen hakemuslomakkeen voi täyttää kohdassa "Lähetä hakemus tästä".

Tiedustelut Perheniemen opiston toimisto,  opisto@perheniemi.com,  p. 05 7574 100

(Jos hakukaavakkeen täyttö ei onnistu netissä  tai haluat sen pdf-muodossa, voit ladata sen tästä: tsh-musiikki-hakulomake.pdf   )

Kouluttajatiimi valitsee hakemusten perusteella koulutukseen todennäköisesti soveltuvat opiskelijat haastatteluun. Haastattelukutsut ohjeineen sekä tilinumero haastattelumaksua (90 €) varten lähetetään sähköpostilla hakijoille. 

Koulutuksen hinta:
Koulutuksen hinta on 7310 € ja se laskutetaan jaksoittain 430 €/jakso. Hinta sisältää kaksipäiväisten koulutusjaksojen lounaat ja kahvit. Internaattijaksojen täysihoidon hinta on 110 €.

 
Katso koulutuksen peruutusehdot 
tästä.

Alkaa

Päättyy

Laajuus

80 op

Lähetä hakemus tästä