« Takaisin

Kirjallisuusterapiaohjaajakoulutus

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää kirjallisuusterapian perusteisiin ja käytännön menetelmiin sekä antaa valmiuksia käyttää niitä omalla ammattialueellaan. Koulutus on ammatillista täydennyskoulutusta, jonka suorittamisen jälkeen osallistuja voi käyttää nimikettä kirjallisuusterapiaohjaaja, joka ei ole Valviran nimikesuojattu ammattinimike.

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, kasvatus- tai kirjastoalalla työskenteleville, seurakuntien ohjaus- tai neuvontatyössä sekä sielunhoitotyössä toimiville henkilöille.

Koulutusta annetaan kristillisessä viitekehyksessä. Kirjallisuusterapiaan liitetään koulutuksessa käsitteet hyvinvointi, voimaantuminen sekä hengellinen matkakumppanuus.

Koulutus rakentuu kymmenestä lähiopetusjaksosta sekä etätehtävistä.

Lähiopetusjaksot järjestetään alkaen perjantaisin klo 18 ja päättyen sunnuntaisin klo 14. Ne sisältävät luentoja, menetelmällisiä harjoituksia, kasvuryhmään osallistumista sekä oman ryhmän ohjaamiseen liittyvää työnohjauksellista vertaistukea. Lähiopiskelujaksoihin osallistuminen on välttämätöntä.

Etäopiskelutehtäviin kuuluu alan kirjallisuuteen tutustumista, kaksi kaunokirjallisuustehtävää, oppimispäiväkirjan pitämistä sekä lopputyö. Lisäksi kukin opiskelija ohjaa kevään 2019 aikana ryhmää (tai yksilöasiakasta) kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä hyödyntäen.

Kouluttajat: Koulutuksen suunnittelusta, kasvuryhmien ohjaamisesta sekä valtaosin opetuksesta vastaavat Hanna Sulander (KM, luokanopettaja, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, kirjallisuusterapiaohjaaja) ja Satu Nieminen (toimintaterapeutti AMK, ammatillinen opettaja, kirjallisuusterapeutti, ryhmänohjaaja). Lisäksi mukana on vierailevia kouluttajia. 

Katso koulutuksen tarkemmat sisällöt ja aikataulut tästä :  Kirjallisuusterapiaohjaajakoulutus-Laehiopetusjaksojen-sisaelloet-ja-aikataulut.pdf

Koulutukseen haetaan täyttämällä kaksiosainen kirjallinen hakemus. Kirjallisten hakemusten perusteella kutsutaan ryhmähaastatteluun Perheniemen opistolle lauantaina 4.8. klo 14 alkaen. Haastatteluun osallistuminen on välttämätöntä. 

Koulutuksen hinta / viikonloppu:
Opetus 185 euroa
Täysihoitopaketti 69 euroa (sis. majoituksen 2–3 hh omin lakanoin ja ruokailut)
Ruokailupaketti ei-majoittuville 25 euroa (sis. aloituskeiton, lounaat ja päiväkahvit)
 
Koulutus on kokonaisuus, joka maksetaan jaksoittain.

Tiedustelut sekä hakeminen:
Tiedustelut ja hakeminen 30.6.2018 mennessä.
Nettisivujen hakulomakkeen voi täyttää kohdassa "Lähetä hakemus tästä".

(Jos hakukaavakkeen täyttö ei onnistu netissä  tai haluat sen pdf-muodossa, voit ladata sen tästä:  Kirjallisuusterapiohjaajakoulutus-hakulomake2.pdf )

Tiedustelut  joko opisto@perheniemi.com tai  puh. 05 757 4100.

Koulutuksen sisältöä koskevat tiedustelut:
Aila Lankinen: aila.lankinen@perheniemi.com tai puh. 05 7574 120
Hanna Sulander: hanna.sulander@hmledu.fi tai puh. 040 729 0601

Katso koulutuksen peruutusehdot tästä.

 

Alkaa

Päättyy

Laajuus

30 op

Lähetä hakemus tästä