« Takaisin

Saattohoito - kokonaisvaltaista tukea ja hoitoa

Koulutuksen aikana perehdytään mm. saattohoidon olemukseen, kuolemaansa lähestyvän ihmisen kohtaamiseen, kokonaisvaltaiseen hoitoon, omaisten tukemiseen sekä saattohoitotyössä jaksamiseen. Oirehoitoa käsitellään yleisellä tasolla. Koulutus tarjoaa myös oivallisen mahdollisuuden pohtia saattohoitoon, kuolemaan ja suruun liittyviä ajatuksia ja tunteita sekä työstää omaa motivaatiota, asennetta ja voimavaroja.

Osaamistavoitteet:
Opiskelija tuntee saattohoidon määritelmät ja hyvän saattohoidon perustan sekä keskeiset toimintatapamallit ja osaa hyödyntää tietoa omassa työssään. Hän pystyy kohtaamaan kuolemaa lähestyvän ihmisen ja tukemaan omaisia saattohoidon aikana.  Hän tiedostaa omat kuolemaan ja suruun liittyvät asenteensa ja ajatuksensa. Hänellä on motivaatiota toimia kuoleman äärellä.  Hän on vahvistanut keinoja pitää huolta omasta jaksamisestaan.

Koulutus sisältää laaja-alaisesti luentoja, joiden puitteissa on aikaa myös opiskelijoiden kysymyksille. Koulutukseen sisältyy myös ryhmätyöskentely, jossa tarkastellaan koulutuspäivien aikana asenne-taidot-jaksaminen -kokonaisuutta.

Kouluttajana toimii Kati-Pupita Mattila (TT, LL, pall. lääk.erityispät.), joka on jo vuosia työskennellyt saattohoidon erityisyksikön lääkärinä. Hänen väitöskirjansa myös käsitteli palliatiivisen hoidon ja saattohoidon eettisiä kysymyksiä. Lisäksi hän on pitkään kouluttanut mm. saattohoitoon ja kohtaamiseen liittyvistä teemoista sekä kirjoittanut useita kirjoja ja lehtiartikkeleita.

Koulutus alkaa perjantaina klo 15.30 ja päättyy lauantaina klo 16.30 sisältäen 13 tuntia opetusta. Perjantaina opetus päättyy klo 20.15.

Hinta:

Koulutusmaksu: 290 €
Täysihoitomaksu: 39 € sisältäen majoituksen 2 hh huoneessa ja ruokailut
1 hh varattavissa lisämaksusta 13,50 €  (varausjärjestyksessä) 
Ruokamaksu ei-majoittuville: 15 €, sis. aloituspäivän päivällisen, lounaat ja päiväjuomat

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen viimeistään kolme viikkoa ennen kurssia tällä sivulla kohdassa "Lähetä hakemus/ilmoittautuminen tästä" tai Perheniemen opiston toimistoon p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com. Tiedustelut opiston toimistoon.

Alkaa

9.4.2021

Päättyy

10.4.2021

Laajuus

0,6 op

Lähetä hakemus / ilmoittautuminen tästä