« Takaisin

Saattohoito - kokonaisvaltaista tukea ja hoitoa

Koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa ja toimintatapamalleja saattohoidossa hoitotyössä, vapaaehtoisena tai muulla tavoin toimiville henkilöille.

Koulutuksen aikana perehdytään mm. saattohoidon olemukseen, kuolemaansa lähestyvän ihmisen kohtaamiseen, kokonaisvaltaiseen hoitoon, omaisten tukemiseen sekä saattohoitotyössä jaksamiseen. Oirehoitoa käsitellään yleisellä tasolla. Koulutus tarjoaa myös oivallisen mahdollisuuden pohtia saattohoitoon, kuolemaan ja suruun liittyviä ajatuksia ja tunteita sekä työstää omaa motivaatiota, asennetta ja voimavaroja.

Koulutus sisältää laaja-alaisesti luentoja, joiden puitteissa on aikaa myös opiskelijoiden kysymyksille. Koulutukseen sisältyy myös ryhmätyöskentely, jossa tarkastellaan koulutuspäivien aikana asenne-taidot-jaksaminen -kokonaisuutta.

Kouluttajana toimii Kati-Pupita Mattila (TT, LL, pall. lääk.erityispät.), joka on jo vuosia työskennellyt saattohoidon erityisyksikön lääkärinä. Hänen väitöskirjansa myös käsitteli palliatiivisen hoidon ja saattohoidon eettisiä kysymyksiä. Lisäksi hän on pitkään kouluttanut mm. saattohoitoon ja kohtaamiseen liittyvistä teemoista sekä kirjoittanut useita kirjoja ja lehtiartikkeleita.

Opetusta on perjantaina klo 13.00-19.15 ja lauantaina klo 10.30-17.15, yhteensä 14 tuntia.

Korona-tilanteen vaatiessa koulutus järjestetään etänä.

Hinta:
Koulutusmaksu: 290 €
Täysihoitomaksu: 39 € sisältäen majoituksen 2 hh huoneessa ja ruokailut
Ruokamaksu ei-majoittuville: 15 €, sis. aloituspäivän päivällisen, lounaan ja päiväjuoman

Ilmoittautuminen:
Viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia tällä sivulla kohdassa "Lähetä ilmoittautuminen tästä"  tai Perheniemen opiston toimistoon p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com. Tiedustelut opiston toimistoon.

Alkaa

12.11.2021

Päättyy

13.11.2021

Lähetä hakemus / ilmoittautuminen tästä