« Takaisin

Saattohoito - kokonaisvaltaista tukea ja hoitoa

Koulutuksen aikana perehdytään saattohoidon olemukseen, kuolemaansa lähestyvän ihmisen kohtaamiseen ja kokonaisvaltaiseen hoitoon, omaisten tukemiseen sekä saattohoitotyössä jaksamiseen. Oirehoitoa käsitellään yleisellä tasolla. Koulutus tarjoaa myös oivallisen mahdollisuuden pohtia saattohoitoon, kuolemaan sekä suruun liittyviä ajatuksia ja tunteita sekä työstää omaa motivaatiota, asennetta ja voimavaroja.

Tavoitteena on, että koulutukseen osallistuttuaan opiskelija tuntee saattohoidon määritelmät ja hyvän saattohoidon perustan sekä keskeiset toimintatapamallit ja osaa hyödyntää tietoa omassa työssään. Hän pystyy kohtaamaan kuolemaa lähestyvän ihmisen ja tukemaan omaisia saattohoidon aikana.  Hän tiedostaa omat kuolemaan ja suruun liittyvät asenteensa ja ajatuksensa. Hänellä on motivaatiota toimia kuoleman äärellä.  Hän on vahvistanut keinojaan pitää huolta omasta jaksamisestaan.

Koulutus sisältää luentoja, joiden puitteissa on aikaa myös opiskelijoiden kysymyksille. Lisäksi koulutukseen sisältyy ryhmätyöskentely, jossa tarkastellaan koulutuspäivien aikana asenne-taidot-jaksaminen -kokonaisuutta.

Kouluttajana toimii Kati-Pupita Mattila (TT, LL, pall. lääk.erityispät.), joka on työskennellyt jo vuosia saattohoidon erityisyksikön lääkärinä. Hänen väitöskirjansa käsittelee palliatiivisen hoidon ja saattohoidon eettisiä kysymyksiä. Hän on pitkään kouluttanut saattohoitoon ja kohtaamiseen liittyvistä teemoista sekä kirjoittanut useita kirjoja ja lehtiartikkeleita.

Koulutusta on perjantaina klo 13.00-19.15 ja lauantaina klo 10.30-17.15 sisältäen 14 tuntia opetusta.

Hinta:

Koulutusmaksu: 290 €
Täysihoitomaksu: 45 € sisältää majoituksen 2 hh huoneessa ja ruokailut perjantain lounaasta lauantain päiväjuomaan.
1 hh varattavissa 17 € lisämaksusta (varausjärjestyksessä)
Ruokamaksu ei-majoittuville: 20 €, sis. päiväjuomat, lounaat ja perjantain päivällisen 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen 8.8. mennessä tällä sivulla kohdassa "Lähetä ilmoittautuminen tästä" tai Perheniemen opiston toimistoon p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com. Tiedustelut opiston toimistoon.

Alkaa

16.9.2022

Päättyy

17.9.2022

Hinta

290 €

Laajuus

14 tuntia

Lähetä hakemus / ilmoittautuminen tästä