« Takaisin

Saattohoito - kokonaisvaltaista tukea ja hoitoa

Koulutuksen aikana perehdytään mm. saattohoidon olemukseen, kuolemaansa lähestyvän ihmisen kohtaamiseen, kokonaisvaltaiseen hoitoon, omaisten tukemiseen sekä saattohoitotyössä jaksamiseen. Oirehoitoa käsitellään yleisellä tasolla. Koulutus tarjoaa myös oivallisen mahdollisuuden pohtia saattohoitoon, kuolemaan ja suruun liittyviä ajatuksia ja tunteita sekä työstää omaa motivaatiota, asennetta ja voimavaroja.

Tavoitteena on, että koulutukseen osallistuttuaan opiskelija tuntee saattohoidon määritelmät ja hyvän saattohoidon perustan sekä keskeiset toimintatapamallit ja osaa hyödyntää tietoa omassa työssään. Hän pystyy kohtaamaan kuolemaa lähestyvän ihmisen ja tukemaan omaisia saattohoidon aikana.  Hän tiedostaa omat kuolemaan ja suruun liittyvät asenteensa ja ajatuksensa. Hänellä on motivaatiota toimia kuoleman äärellä.  Hän on vahvistanut keinoja pitää huolta omasta jaksamisestaan.

Koulutus sisältää laaja-alaisesti luentoja, joiden puitteissa on aikaa myös opiskelijoiden kysymyksille. Koulutukseen sisältyy myös ryhmätyöskentely, jossa tarkastellaan koulutuspäivien aikana asenne-taidot-jaksaminen -kokonaisuutta.

Kouluttajana toimii Kati-Pupita Mattila (TT, LL, pall. lääk.erityispät.), joka on jo vuosia työskennellyt saattohoidon erityisyksikön lääkärinä. Hänen väitöskirjansa myös käsitteli palliatiivisen hoidon ja saattohoidon eettisiä kysymyksiä. Lisäksi hän on pitkään kouluttanut mm. saattohoitoon ja kohtaamiseen liittyvistä teemoista sekä kirjoittanut useita kirjoja ja lehtiartikkeleita.

Koulutus alkaa perjantaina klo 13.00 ja päättyy lauantaina klo 17.15 sisältäen 14 tuntia opetusta. Perjantaina opetus päättyy klo 20.15.

Hinta:

Koulutusmaksu: 290 €
Täysihoitomaksu: 45 € sisältäen majoituksen 2-3 hh huoneessa ja ruokailut
Ruokamaksu ei-majoittuville: 20 €, sis. aloituspäivän päivällisen, lounaat ja päiväjuomat

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia tällä sivulla kohdassa "Lähetä ilmoittautuminen tästä" tai Perheniemen opiston toimistoon p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com. Tiedustelut opiston toimistoon.

Alkaa

2.9.2022

Päättyy

3.9.2022

Lähetä hakemus / ilmoittautuminen tästä