« Takaisin

Lapsen vahvistava kohtaaminen ja lapsidiakonia

Lapsen vahvistava kohtaaminen ja lapsidiakonia -koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa ja näkökulmia lasten parissa työskenteleville ja muuten lasten hyvinvoinnista ja turvallisesta kasvuympäristöstä kiinnostuneille aikuisille. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden löytää oivalluksia sekä lapsen elämän haasteista ja voimavaroista että turvallisen aikuisen mahdollisuuksista tukea lasta. Koulutuksessa käsitellään jokaisen lapsen tarvitsevaa hyvää kasvuympäristöä, ja mitä se edellyttää aikuisilta. Lisäksi koulutuksessa tarkastellaan, miten lapsi voi saada aikuisen tukea kasvaakseen turvattomasta perhetilanteestaan huolimatta ehjästi kohti aikuisuutta.

Koulutus sisältää luentoja, joiden puitteissa on aikaa myös opiskelijoiden kysymyksille. Lisäksi koulutukseen sisältyy mahdollisuus lähettää kouluttajalle etukäteen lasten hyvinvointiin ja auttamiseen liittyvä kysymys/pohdinta (1/opiskelija). Näille on vastauksineen varattu opetuskeskusteluajankohta koulutuspäivien aikana. Koulutuksessa tarkastellaan lasten hyvinvointia myös toiminnallisin menetelmin. Koulutukseen liittyy pieni etukäteistehtävä, joka lähetetään ilmoittautuneilla viikkoa ennen koulutusta.

Kouluttajana toimii Kati-Pupita Mattila (TT, LL, pall.lääk.erityispät.), joka toimii nykyisin saattohoidon erityisyksikön lääkärinä. Hän on aiemmin toiminut mm. lastensuojelussa, seurakunnassa, Sininauhaliitossa ja mielenterveystyössä. Hän on tuonut Lapsidiakonia-käsitteen 2000-luvun vaihteessa seurakunnalliseen keskusteluun ja kirjoittanut mm. kirjat Lapsidiakonia (2003), Avarassa suojassa (2003), Arvostava kohtaaminen (2007), Asiakkaana ihminen (2010) ja Lapsen vahvistava kohtaaminen (2011, 2p. 2013) sekä useita lehtiartikkeleita aiheista. Hän on hyvin pitkään kouluttanut lapsidiakoniaan ja lasten vahvistavaan kohtaamiseen sekä arvostavaan kohtaamiseen ja saattohoitoon liittyvistä teemoista. Saattohoidon toimintaympäristössäkin hänellä on erityinen asiantuntijuus omaisena olevien lasten tukemisessa sekä arvostavassa kohtaamisessa.

Koulutusta on perjantaina klo 13.15-19 ja lauantaina klo 10.15-16.15, yhteensä 12 tuntia.

Korona-tilanteen vaatiessa koulutus järjestetään etänä.

Hinta:
Koulutuksen hinta on 160 €.
Täysihoitomaksu: 41 €, sisältää majoituksen 2 hh huoneessa ja ruokailut.
1 hh varattavissa lisämaksusta 13,50 € (varausjärjestyksessä)
Ruokamaksu ei-majoittuville: 15 €, sisältää aloituskahvin, perjantain päivällisen, lauantain lounaan ja päiväjuoman.

Ilmoittautuminen 19.9. mennessä tällä sivulla kohdassa "Lähetä ilmoittautuminen tästä" tai opiston toimistoon p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com. Lisätietoja koulutuksesta saa opiston toimistosta.