« Takaisin

Lapsen vahvistava kohtaaminen ja lapsidiakonia – webinaarikoulutus

Lapsen vahvistava kohtaaminen ja lapsidiakonia -koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa ja näkökulmia lasten parissa työskenteleville ja muuten lasten hyvinvoinnista ja turvallisesta kasvuympäristöstä kiinnostuneille aikuisille. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden löytää oivalluksia sekä lapsen elämän haasteista ja voimavaroista että turvallisen aikuisen mahdollisuuksista tukea lasta. Koulutuksessa käsitellään jokaisen lapsen tarvitsevaa hyvää kasvuympäristöä, ja mitä se edellyttää aikuisilta. Lisäksi koulutuksessa tarkastellaan, miten lapsi voi saada aikuisen tukea kasvaakseen turvattomasta perhetilanteestaan huolimatta ehjästi kohti aikuisuutta.

Koulutus sisältää luentoja, joiden puitteissa on aikaa myös opiskelijoiden kysymyksille. Lisäksi koulutukseen sisältyy mahdollisuus lähettää kouluttajalle etukäteen lasten hyvinvointiin ja auttamiseen liittyvä kysymys/pohdinta (1/opiskelija). Näille on vastauksineen varattu opetuskeskusteluajankohta koulutuspäivien aikana. Koulutuksessa tarkastellaan lasten hyvinvointia myös toiminnallisin menetelmin. Koulutukseen liittyy pieni etukäteistehtävä, joka lähetetään ilmoittautuneilla viikkoa ennen koulutusta.

Kouluttajana toimii Kati-Pupita Mattila (TT, LL, pall.lääk.erityispät.), joka toimii nykyisin saattohoidon erityisyksikön lääkärinä. Hän on aiemmin toiminut mm. lastensuojelussa, seurakunnassa, Sininauhaliitossa ja mielenterveystyössä. Hän on tuonut Lapsidiakonia-käsitteen 2000-luvun vaihteessa seurakunnalliseen keskusteluun ja kirjoittanut mm. kirjat Lapsidiakonia (2003), Avarassa suojassa (2003), Arvostava kohtaaminen (2007), Asiakkaana ihminen (2010) ja Lapsen vahvistava kohtaaminen (2011, 2p. 2013) sekä useita lehtiartikkeleita aiheista. Hän on hyvin pitkään kouluttanut lapsidiakoniaan ja lasten vahvistavaan kohtaamiseen sekä arvostavaan kohtaamiseen ja saattohoitoon liittyvistä teemoista. Saattohoidon toimintaympäristössäkin hänellä on erityinen asiantuntijuus omaisena olevien lasten tukemisessa sekä arvostavassa kohtaamisessa.

Koulutusta on perjantaina klo 15.45.-20.30 ja lauantaina klo 10-16, yhteensä 12 tuntia.

Koulutus on vuorovaikutteinen verkkokoulutus, webinaari. Ilmoittuneille lähetetään osallistumislinkki ennen koulutuksen alkua. Teknisissä asioissa annetaan tukea koulutuksen aikana ja yhteyksien testaamiseen varataan aika ennen koulutusta. Koulutuksen jälkeen opetusmateriaalit lähetetään sähköpostilla.

Hinta:

Koulutuksen hinta on 165 €.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen 18.1.2021 mennessä tällä sivulla kohdassa "Lähetä ilmoittautuminen tästä" tai opiston toimistoon p. 05 7574 100. Lisätietoja koulutuksesta saa opiston toimistosta.

 

Alkaa

12.2.2021

Päättyy

13.2.2021

Lähetä hakemus / ilmoittautuminen tästä