« Takaisin

Luovaa leikkiä, ilmaisun iloa - Draamatyöskentely varhaiskasvatuksessa

Kaksi koulutusjaksoa: 30.1.-1.2.2020 ja 12.-14.3.2020

Koulutuksessa saat valmiudet toteuttaa lapsiryhmän kanssa sekä lyhyitä draamahetkiä, "draamavälipaloja", että pitkiä draamakokonaisuuksia, prosessidraamoja, eri aiheiden ympärille rakennettuna.

Draamatyöskentely toimii hyvänä työkaluna ryhmäytymisessä sekä lasten ilmaisu-, vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitojen kehittymisessä. Draamatyöskentelyn avulla voi myös poistaa ennakkoluuloja ja tarkastella ryhmän sisäisiä rooleja. Draamatyöskentely on toiminnallinen ja kokemuksellinen oppimismenetelmä, jossa tekeminen on hauskaa, leikinomaista eläytymistä eri tilanteisiin ja toisen henkilön asemaan. Tässä työtavassa ei tehdä näytelmää eikä näytellä yleisölle.

Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta draamatyöskentelystä, vaan tärkeintä on innostus heittäytyä leikinomaiseen toimintaan ja mielikuvitusmaailmaan. Jokainen saa osallistua koulutukseen omista lähtökohdistaan käsin. Koulutukseen kuuluu omassa lapsiryhmässä toteutettava oppimistehtävä, johon ohjeistetaan toisessa koulutusviikonlopussa.

Kouluttajana toimii KM, draamakasvattaja ja esiintyjä Leena Ylimäki. Leena on kiertänyt kouluttamassa ja esiintymässä eri puolilla Suomea niin lapsille kuin aikuisille usean vuoden ajan. Leenan tavoitteena on innostaa varhaiskasvattajia ja opettajia draamatyöskentelyn pariin ja tuoda draaman monet mahdollisuudet mahdollisimman laajalle kaikkien hyödynnettäviksi.

1. lähiopetusjakso 30.1.-1.2.2020

Tutustutaan draamakasvatuksen perusteisiin ja toiminnalliseen työskentelytapaan
- mitä draamakasvatus on, miksi sitä tehdään, miten sitä tehdään
- draamatyöskentelyn ja itseilmaisun perusmenetelmät (erilaiset draamaharjoitteet)
- prosessidraama työskentelytapana ja sen tavoite & hyödyt

Välitehtävä omassa työssä: Oman draamakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus lapsiryhmässä.

2. lähiopetusjakso 12.-14.3.2020

Kokemusten jakaminen ja havainnot
- omassa työssä tehtyjen draamakokemusten purku
- tunnetyöskentelyä ja aistiharjoituksia draaman keinoin
- tarinoiden elävöittäminen draaman menetelmillä

Koulutusjaksot alkavat torstaisin klo 18 ja päättyvät lauantaisin klo 14 sisältäen 15 ohjattua tuntia.

Kaikki lähijaksot sisältävät muutaman luennon, mutta suurimmaksi osaksi koulutus on toiminnallista työskentelyä koko ryhmänä.

Hinta/jakso:

Koulutusmaksu 160 €
Täysihoito: 74 € (sis. majoituksen 2-3 hh omin lakanoin sekä ruokailut aloituspäivän aamukahvista päätöspäivän päiväkahviin)
Ruokailupaketti ei majoittuville 27 € (sis. aloituskeiton, lounaat ja päiväkahvit sekä perjantain päivällisen)

Ilmoittautuminen ja tiedustelut:

Ilmoittautuminen 3.1.2020 mennessä. Voit ilmoittautua tällä sivulla kohdassa "Lähetä hakemus tästä" tai opiston toimistoon, p. 05 7574 100 tai opisto@perheniemi.com. Tiedustelut opiston toimistoon.

Alkaa

30.1.2020

Päättyy

14.3.2020

Laajuus

2 viikonloppujaksoa ja välitehtävä

Lähetä hakemus tästä